[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي آرشیو اخبار نشست‌های علمی یادداشتهای علمی ثبت نام تماس با ما جستجو نگره‌های اقتصادی بانک اطلاعات مدیریت شهری حمایت از کالای ایرانی ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
یادداشت های علمی::
بانکداری و مالیه شهری::
بانک اطلاعات مدیریت شهری::
اقتصاد‌مقاومتی؛ اقدام‌ و‌ عمل::
تصاویر منتخب::
گنجینه::
عضویت ::
مسابقات علمی::
خبرنامه تخصصی::
پیوندهای مفید::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
نگره‌های اقتصادی

AWT IMAGE

..
تقدیر رئیس جمهور
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
به نظر شما مطالب این سایت تا چه اندازه توانسته اطلاعات شما را در حوزه اقتصاد شهری افزایش دهد؟
خیلی زیاد
زیاد
متوسط
کم
خیلی کم
   
..
:: صادقی شاهدانی تشریح کرد ::

AWT IMAGE

مزیت سازمان شکوفایی شهری

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر مهدی صادقی شاهدانی؛ رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

دل‌مشغولی نسبت به وضع سکونت به ویژه در شهرها پیشینه نسبتاً طولانی دارد. در کنفرانس «هبیتات یک» در سال ۱۹۷۶ در ونکوور، سازمان ملل از وضع بد اسکان در شهرها سخن به میان آورد. از آن زمان به بعد به‌صورت ممتد کنفرانس‌های بین‌المللی برای حل معضل فقر و اسکان غیر‌رسمی و بهبود سکونتگاه‌های بشری برگزار شد که از آن جمله می‌توان به کنفرانس‌هایی مثل ریو۱۹۹۲، هبیتات ۲ در سال ۱۹۹۶در استانبول، اجلاس بلوهوریزونته، اجلاس رسیف، اجلاس فلورانس ۱۹۹۷، نشست ایفاپ ۱۹۹۹ در نایروبی کنیا، اجلاس نیویورک ۲۰۰۱ و چندین و چند کنفرانس و همایش دیگر اشاره کرد که در همین راستا، اجلاس هبیتات ۳ نیز اکتبر ۲۰۱۶ در کیوتو برگزار خواهد شد و همایش مورد بحث (امور مالی و اقتصاد شهری) در ژنو نیز یکی از پایه‌ها و مقدمات اصلی هبیتات ۳ بوده است.

«یو ان هبیتات» یا برنامه اسکان بشر سازمان ملل (حرکت به سمت فردای بهتر برای شهرها) دقیقاً بر مبنای اهداف توسعه هزاره که میثاق‌نامه تمامی کشورهاست و در سپتامبر ۲۰۰۰ بر آن متعهد شده‌اند، گام برمی‌دارد و به رصد وضعیت اسکان اقشار محروم در شهرها به‌خصوص شهرهای کشورهای رو به توسعه می‌پردازد.

 از جمله برنامه‌های مهم یو ان هبیتات، برنامه شکوفایی شهری است که بانک شهر به‌عنوان تنها حامی منطقه‌ای «یو ان هبیتات» در غرب آسیا و شمال آفریقا در آن مشارکت داشته و برنامه‌های آن را به سمت شهرهای کشور، کانالیزه کرده است. در تمامی این نشست‌ها و کنفرانس‌ها اگرچه ممکن است محقق، پژوهشگر یا یک مقام از کشور به ایراد سخنرانی پرداخته باشد، اما برای نخستین‌بار است که یک نهاد و سازمان از جمهوری اسلامی ایران به نام بانک شهر به مدد گشایش فضای پسابرجام و در راستای اهداف انسانی و اجتماعی خود به‌عنوان حامی شرکت کرده و حضور مؤثر داشته است.

این طرح تا حدی برای جمهوری اسلامی دارای اهمیت است که سال ۱۳۹۴، ریاست سازمان محیط‌زیست در پیامی ویدئویی به اجلاس شهرداران جهان در وین می‌گوید: طرح ابتکارعمل شکوفایی شهری، معیارهای منسجم و یکپارچه از شش محور اصلی توسعه شهری با تأکید کلیدی روی پایداری زیست‌محیطی است. این شاخص زمینه مناسبی برای ارزیابی شهر‌ها در قیاس با سایرین در اختیار آنها قرار می‌دهد، همچنین امکان دریافت برنامه اجرایی دقیق بر اساس کمبود‌های یافت‌شده را به مدیران شهری عرضه خواهد کرد. به هر ترتیب ورود به این برنامه و تقویت ارزش‌های آن و بازنگری روی اشکالاتی که نتیجه تبادل‌نظر در نشست‌های مشابه این اجلاس انجام خواهد شد، طرح شکوفایی شهری کلانشهرها (CPI) را به‌عنوان یک سرمایه بین‌المللی برای حرکت به سمت توسعه پایدار شهری تقویت خواهد کرد. به‌نظر می‌رسد در کنار اقدام بانک شهر در مشارکت در این طرح، یک گشایش اقتصادی برای سیستم بانکی کشور وجود دارد و در شرایطی که سیستم بانکی کشور ما به بهانه‌های واهی متعددی همچون: پولشویی، حمایت از تروریسم و ... از سوی نهادهای بین‌المللی همچونFATF (مبارزه با پولشویی) تحت شدیدترین فشارها قرار دارد، تشکیل صندوق شکوفایی شهری می‌تواند بستری نسبتاً مطلوب برای جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی و بهبود تعاملات با شبکه بانکی دیگر کشورها باشد. سازمانی که از طریق آن می‌توان فشار آمریکایی‌ها بر مردم ایران را به گوش جهانیان رساند و آن را به تریبون مناسبی برای ایران تبدیل کرد.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: صادقی شاهدانی | اقدام و عمل | اقتصاد مقاومتی | مدیریت شهری | اقتصاد شهری | انجمن علمی | صندوق شکوفای شهری | سرمایه‌گذاران خارجی |
دفعات مشاهده: 1847 بار   |   دفعات چاپ: 416 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645